Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Största språken och resmålen för svenska studenter som studerar språk utomlands
Februari 23, 2019
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Historia
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien? Självklart!
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Spanien – en resa för spelglada
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenStörsta språken och resmålen för svenska studenter som studerar språk utomlands

Lära sig arabiska bland skyskrapor och souk-marknader i Dubai, praktisera italienska medan du lär dig matlagningsteknik i Toscana eller sjunga mantran på engelska på en yogaretreat – språkkurser finns överallt och i alla upptänkliga former.

Med allt från allmänna språkkurser till program för yrkesspecialister, språkkurser i form av sommarläger eller kombinerade program av språk och idrott, har studenterna större valmöjligheter än någonsin tidigare. Denna boom att lära sig språk för med sig frågan – vilka språk lär sig svenskarna?

Vilka språk studerar svenskarna?


Engelska

Det borde inte komma som en överraskning att 40 % av svenska studenter bokar sina språkresor för att lära sig, eller snarare förbättra, sin engelska*. Engelska används i affärer i global kommunikation och därför en nödvändighet på dagens arbetsmarknad och det finns massor av resmål där du kan studera det.

Spanska

Spanien är ett relativt ekonomiskt europeiskt resmål och det är ganska lätt att lära sig språket, vilket gör spanska till det näst mest studerade språket av svenska studenter, 26 %. Och med fantastiska semesterdestinationer som kuststäderna Barcelona, Málaga och Nerja, är det den perfekta platsen att kombinera affärer med nöje medan du studerar språket under Spaniens sol.

Franska

På tredje plats kommer franska, som studeras av 16 % av svenska studenter. Eftersom språket talas på många håll i Europa, speciellt i affärsvärlden, betraktas franska som en tillgång för svenskar som arbetar i multinationella företag. Det är en högt värderad färdighet att ha i ditt CV och ökar dina chanser till ett välbetalt arbete.

 

Vilka är svenskarnas populäraste resmål för språkresor utomlands?


Även om majoriteten av svenskarna som far på språkresa väljer att studera engelska, är resmålen som svenska studenter så otroligt spridda att den stad som flest åker till ironiskt nog ligger i Spanien. Varför är det så? Hellre än att bara resa till Storbritannien för att lära sig engelska, reser svenska studenter över hela världen för att lära sig detta globala språk, så antalet delas upp mellan Storbritannien, Australien, USA och Malta, för att nämna några.

Med detta sagt, den populäraste staden hos svenskar för att lära sig spanska är kuststaden Málaga! Totalt 19 % av svenska studenter som läser spanska reser till Picassos födelsestad och med feedback som denna är det lätt att förstå varför:

Skolan var lättillgänglig och hade en vänlig och välkomnande atmosfär. Lärandet var motiverande och krävande, med lärare som gav utmärkt support. Jag tyckte om att bo på skolans residens och uppleva de många olika kulturerna där. Både personalen i receptionen och lärarna var utmärkta. Jag förbättrade verkligen mina språkkunskaper och var mycket nöjd med och motiverad av min resa. Jag rekommenderar verkligen andra att göra en sådan här kurs. – Alexandra, efter sin språkresa med ESL – Språkutbildning Utomlands till Málaga.

Jakob Kruuse af Verchou regionchef för ESL – Språkutbildning Utomlands i Sverige, kommenterade angående de populäraste språken och destinationerna bland svenska studenter:

Våra studenter är äventyrliga sådana och håller sig inte alltid bara till klassiska städer som New York, London, Paris och Barcelona. Under 2017 studerade våra studenter i hela 135 olika städer. Det dansades bland annat tango i Buenos Aires, skidåkning i Whistler, det surfades i Gold Coast, dansades samba i Rio och åts en och annan currywurst i Berlin.

Så, vill du rida på vågen av att studera engelska, eller bryta trenden och ge dig av till ett exotiskt språkresmål som Japan eller Panama? Världen väntar utanför dörren!

*Alla data kommer från ESL – Språkutbildning Utomlands studentdatabas för 2017. 

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2019-02-22