Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

El Chaparral
Januari 18, 2019
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien? Självklart!
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenEl Chaparral
El Chaparral (ibland bara omnämnd som Chaparral) ligger enbart 700 meter från den stora huvudvägen på Costa del Sol, N340, och precis i början av det område som kallas för ”Golf Valley”.
En orsak till att banan kan rekommenderas till svenska golfspelare är att det finns en svensk webbsida som presenterar anläggningen. De flesta anläggningar presenteras annars enbart på spanska eller spanska/engelska/franska.

Banan
Detta är park- och skogsbana omgiven av tallskog och klassisk medelhavsskog. På flera ställen bjuds det på mäktig utsikt över havet. Det som annars karaktäriserar El Chaparall allra mest är att det här finns flera banor med höga par. Den fina 18-hålsbanan består av 6 banor med vardera 3,4,5 i par.

Den är designad av Pepe Gancedo och även om det inte speciellt lång med sina 5800 meter så har den vissa klurigare och svårare delar. De som precis börjat spela golf bör välja en annan bana då denna både är kraftigt kuperad och snäv på ett antal ställen. Men med en viss erfarenhet är det en trevlig utmaning på golfsemestern.

Övningsområde
De som vill förfina sitt spel innan man beger sig ut på banan kan med fördel prova deras träningsområde. Det har kapacitet att ta emot 32 spelare och har en green på hela 1000 kvm. Här finns även bunkerområde och drivingrange med 40 utslagsplatser, varav 20 under tak.

Restaurang
År 2006 öppnades Treetops Restaurant El Chaparral och precis som namnet avslöjar är restauranten belägen i nivå med trätopparna. Njut av värmen på den stora terrassen, ta en öl i baren eller sitt vid findukade bordet inomhus. Är man minst 15 personer kan de anordna en privat middag som därmed blir mer enskild. Här anordnas även konferenser, evenemang och olika tillställningar året runt.

Golfakademin
Golfakademin vänder sig till alla som vill förbättra sitt spel. Tränarna samt de professionella spelarna anpassar lektionerna efter behov och gruppstorlek. Det går därmed att antingen välja få enskilda lektioner eller grupplektioner. Eller varför inte spela en hel bana tillsammans med ett proffs för att se och lära ”in practise”. 

Priser och rabatter
Priset beror på vilken säsong det är. På högsäsong kostar greenfee 70Euro, mellansäsong 55Euro och lågsäsong 50 Euro. Det är även möjligt att boka vagn, hyra klubbor m.m.

Generellt ligger alltså avgiften för greenfee högre i Spanien än i Sverige, något man får ha med i beräkningen när resan bokas. Men det går i alla fall att få en del rabatt.

Early Riseras – Om ni går ut på banan före 9:00 på morgonen eller efter 14:00 ges en del rabatt på greenfee. Under högsäsong innebär det ett pris på 50Euro istället för 70Euro.

More GolfMore Golf är ett kreditkort med en mängd olika förmåner för golfare. Bland annat ges ett rabatthäfte ut som ger rabatt på en rad olika svenska banor. Med kortet ges billigare greenfee hos El Chaparall. Hur stor rabatten blir beror på vilken säsong det är men varierar mellan 10-20 Euro på ordinarie pris. Kortet är gratis första året och kostar sen 295 kr/år.

Golfhäftet – Golfhäftet är ett rabatthäfte som ger rabatter på över 900 golfbanor. Främst i Sverige men även ibland annat Danmark, Tyskland och Spanien. Med häftet ges 50% rabatt på greenfee på El Chaparral. Priset är 495kr för häftet. Det kan utnyttjas alla dagar i veckan men gäller ej bokningar som sker veckorna 10,11,40 och 41. Läs mer om Golfhäftet. Läs mer om Golfhäftet


 ; 

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2019-01-17