Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Norwegian med nytt passagerarrekord – över 33 miljoner resenärer under 2017
Januari 18, 2019
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien? Självklart!
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenNorwegian med nytt passagerarrekord – över 33 miljoner resenärer under 2017

Norwegian satte nytt passagerarrekord för helåret 2017 med över 33 miljoner resenärer och en kabinfaktor på 87,5 procent. Att 54 nya linjer startade i kombination med att långdistanstrafiken ökade kraftigt har bidragit stort till tillväxten.

Förra året präglades av god passagerarutveckling, många fabriksnya flygplan som kom in i flottan och hög kabinfaktor. Totalt reste 33,15 miljoner passagerare med bolaget, 3,9 miljoner fler än året innan. 32 fabriksnya flygplan levererades och 50 nya linjer lanserades, huvudsakligen interkontinentala linjer mellan USA och Europa. Dessutom anställde koncernen cirka 2000 nya medarbetare. Kabinfaktorn för 2017 var på 87,5 procent mot 87,7 procent för 2016.

Norwegian fick ett flertal internationella kundutmärkelser även förra året, bland annat två SkyTrax Awards som Världens bästa långdistansbolag för tredje året i rad och Europas bästa lågprisbolag för femte året i rad.

Passagerartillväxt i december
Även årets sista månad präglades av stor passagerartillväxt och solid kabinfaktor. I december valde 2 402 005 passagerare att resa med Norwegian, 12 procent fler än samma månad föregående år. Både kapacitetstillväxten (ASK) och trafiktillväxten (RPK) var på 32 procent under årets sista månad. Kabinfaktorn var på 84,6 procent, samma som i december 2016.

– Trafiksiffrorna för 2017 visar att Norwegians internationella fotfäste blir allt starkare vilket är helt i linje med koncernens strategi. Verksamheten i Skandinavien är stabilt bra och vi ser att långdistans- och kortdistanslinjerna kompletterar varandra bra. Det innebär att vi blir mer konkurrenskraftiga. De nya linjerna mellan Spanien och USA har tagits emot väl på båda sidor Atlanten vilket bevisar att låga priser i kombination med god kvalitet bidrar till ökad reslust och dessutom till ekonomisk tillväxt och att nya jobb skapas lokalt, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

– December är traditionellt sett en månad med stor reslust. För Norwegians del har det som vanligt varit många resenärer i alla våra marknader. I likhet med tidigare år flyger Norwegian även mellan storstäder på den amerikanske östkusten och de fransk-karibiska öarna Martinique och Guadeloupe. Därmed utnyttjar vi flottan mer effektivt under lågsäsong i Europa, fortsätter Kjos.

Totalt genomförde Norwegian 99,3 procent av de planlagda flygningarna i december varav 68,2 procent gick enligt tidtabell.

  

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2019-01-17