Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Kreditkort kan avgöra semesterkvaliteten
Januari 18, 2019
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien? Självklart!
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenKreditkort kan avgöra semesterkvaliteten

Det är mycket att tänka på när man ska åka på semester. Hotellpriser, flygtider, utflyktsmål, hyrbilskostnader och avstånd till stranden. Samtidigt är ju semestern till för att koppla av och ladda batterierna.

Slarva därför inte heller med de ekonomiska förberedelserna inför resan. I detta ingår inte bara att jämföra priser på de olika resmålen utan också att betala på rätt sätt. Inte minst för att slippa krångla med olika valutor är det skönt att betala med kort. Korttransaktioner är dessutom lätta att reda ut i efterhand till skillnad från kvitton som lätt försvinner, precis som utländska sedlar och mynt som har en förmåga att dyka upp flera veckor efter hemkomsten.

Jämför kreditkort

Kreditkorten ser allihop nästan likadana ut – plast, ett datachip en logga och en massa siffror. Det är dock stor skillnad på korten. Olika kort har olika avgifter och räntesatser. En del kostar att få, andra kostar att handla med och en del kostar att ta ut pengar på i utlandet. En del har avgifter i alla ändar och med dem riskerar det att bli dyrt.

Skaffa ett kort som passar ditt handlingsmönster, och anpassa dig vid behov efter kortets villkor. Kostar det exempelvis en fast avgift att ta ut pengar i bankomat kan du spara en bra slant på att göra ett par större uttag istället för många små.

Och vad gäller om du inte kommer iväg? En del kreditkort har inbyggt avbeställningsskydd. Även om du inte skulle behöva det kan det vara både skönt och ekonomiskt att slippa ta en extra reseförsäkring med tjänster som ändå ingår i kortet. Flygstrejk eller konkurs är andra oförutsedda händelser som du kan gardera dig emot genom att jämföra och välja rätt kreditkort. Det är inte självklart att du får ersättning ifall din hemresa blir inställd, men har du handlat den med kort har du förhoppningsvis alla försäkringar och garantier du kan behöva.

Ta hjälp

Att hålla ordning på alla banker och kortföretag är både svårt och tidskrävande. Lyckligtvis finns en genväg där med. Låneförmedlaren Consectors experter hjälper dig att hitta rätt i kortträsket och ta fram det bästa kortet för just dig. Detta gör de kostnadsfritt medan du googlar fram den spanska solkustens mest prisvärda paella. För sånt har finansbolagen ingen aning om.  

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2019-01-17