Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Bada naken i Spanien: Nudiststränder i Spanien - Här badar du naken i Spanien
Juni 20, 2018
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med Spanienkusten 

 

Bada naken i Spanien: Nudiststränder i Spanien - Här badar du naken i Spanien

 

I Spanien kan man nu för tiden helt lagligt bada och sola naken nästan var som helst, men oftast inte på stränderna inne i städerna och på badstränderna där det kryllar av barnfamiljer.

Vanlig hänsyn till andra är förstås alltid lämpligt,  nakenbadandet är inte särskilt utbrett på de större stränderna. Bra att respektera det, men samtidigt går det ofta att hitta naknare delar av de flesta stränder. Våra tips om nakenstränder innefattar de mer officiella och traditionella nakensbecherna runt om i Spanien.

Costa del Sol - Nära Marbella. Cabopino området. I Cabo Pino utanför Marbella finns en strand som heter Las Dunas Stranden Las Dunas i Cabopino är inte en officiell nudiststrand men alla vet och accepterar att det är en strand där nakenbad är populärt. Sydväst om Marbella, drygt tre kilometer från Estepona hittar du den väl etablerade officiella nakenstranden Costa Natura. Det här är en av Spaniens mest kända och äldsta nakenbeacher. Mittdelen av den långa stranden är reserverad för privatägda nakenparadiset Costa Natura Resort med hus och lägenheter, men båda ändarna av stranden står öppna och välkomnar alla som vill bada och sola nakna. Här finns alla typer av bekvämligheter och service, barer, strandparasoller och strandstolar.

Cadiz - Tarifa. I Tarif och utmed kusten i Cadiz är nakenbad ingen ovanlighet, men återigen inte på stränder där det är mycket folk. Men i Tarifa och Cadiz är det inget problem, stränderna är breda, vackra och ganska ödsliga utanför städerna. Därtill är det ganska enkelt att hitt en "egen" liten sandig vik om man promenerar iväg en bid utmed vattengynet.

Playa del Muerto. Playa del Meurto är en över en halv kilometer lång nakenstrand med sand och mjuka stenar tre kilometer västerut från centrala Almunecar. Kör 2 kilometer västerut längs strandpromenaden och parkera där vägen svänger inåt land. Stranden är skyltad här och du når den med en fem minuters promenad runt udden.

Huelva. Cirka fyra mil sydöst om Huelva i södra Spanien finns ett fantastiskt nakenparadis för dem som söker avskildhet och vill undvika de mest befolkade beacherna. Naturistområdet ligger inom den välkända nationalparken Donana, bland annat berömd för sina häckande flamingor. Här finns oändliga stränder på flera mil, vissa delar är extremt avlägsna och nästan otillgängliga i brist på tillfartsvägar. Andra delar är mer lättillgängliga.

Costa Blanca. Naturskönt, mjukt rundade småstenar på stranden, en halv kilometer härlig strand, omgiven av höga klippor, lugnt, ombonat och avskilt. Klart vatten - Cumbre del Sol nude beach har allt. Den ligger en halvmil sydväst om Benitachell i norra delen av Costa Blanca. Vid klart väder har man en hänförande utsikt ut mot Baleariska öarna.

Costa Brava. Costa Brava kusten vid Barcelona erbjuder några pärlor för nakenbadare och nudister. Playa de Pals är en ett par kilometer lång strand nära Palafrugell. De officiella nakenstränderna är i små vikar och grottor vid södra delen av stranden. I närheten finns nakencampingen Relax Nat där man kan tälta eller hyra in sig i bungalows nära stranden.

Alicante. Playa los Tusales nakenstrand ligger tre mil söder om Alicante. Man väljer väg N322 söderut förbi Santa Pola mot La Marina. Efter ytterligare några kilometer ligger de fantastiska vita stränderna och sanddynerna välkomnande för alla nakenbadare. Nudistdelen av stranden sträcker sig ända till floden Seguras mynning.

Bilbao, Playa de la Cantera ligger två mil nordost om Bilbao på spanska nordkusten, Costa Verde. Den här stranden är inte så stor men ombonad och behagligt avskärmad från Biscayabuktens ibland hårda vindar. Här råder total nakenhet bland de många turister och Bilbaobor som gärna söker sig till den skyddade Canterastranden nära vägen mellan Barrika to Plentzia,

Gran Canaria. I Maspalomas på Gran Canarias södra sida breder vackra snaddyner ut sig i ett nästan ökenliknande strandomrde där nudister och nakenbadare från hela Europa hittat sitt paradis. Vidsträckta ytor där alla får plats, nära varandra eller avskilt. Och ändå ganska nära till Gran Canarias heta nöjes- och shoppinglivcentrum.

  

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2018-06-19